24 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Jelle Woord opent ambachtelijke zalmrokerij aan Kranerweerd

Geplaatst op: 4 maart 2022

Na weken van voorbereiding opent Jelle Woord (39) zaterdag zijn zalmrokerij in Zwartsluis. In december is hij begonnen met het inrichten van zijn nieuwe bedrijfsunit aan de Kleine Kranerweerd zodat morgen de eerste moten verkocht kunnen worden.

De geboren Urker begon vier jaar geleden met roken: “Het begon simpelweg met visjes klaarmaken op de barbecue. Op den duur deed ik dat ook voor mijn buren en naar van tijd kocht ik een rookton. Ook (Poolse) collega’s uit de taptijtfabriek waar ik werk hadden regelmatig belang bij vis waardoor de hobby in positieve zin uit de hand liep.”

Ondanks zijn Urker roots heeft Woord geen achtergrond in de visserij. “In mijn familie zitten wel vissermannen, maar dat is niets voor mij. Het roken vind ik echter prachtig werk. Mede doordat er steeds meer vraag kwam naar mijn zalm, ben ik gaan kijken of ik er geen bedrijfje van kon maken. Dat lukte toen deze bedrijfsruimte in Zwartsluis op mijn pad kwam. Hier heb ik veel ruimte en ben ik niemand tot last met de vislucht”, zegt de 39-jarige Hasselter.

Proefvis is iedere zaterdag vanaf 09:00 uur open en richt zich voornamelijk op gerookte zalm. “Tussen april en oktober ook op gerookte paling en tussendoor wat poon, makreel en kibbeling. Maar zalm blijft de hoofdzaak. Mensen kunnen hier gewoon even binnenwandelen als ze wat versgerookte vis willen halen.”

Jelle en partner Ilona hebben daarnaast ook een mobiele rokerij tot hun beschikking. Deze aanhanger, met daarop een keukenblok en rookton, wil Jelle inzetten tijdens evenementen, bedrijfsfeestjes of andere bijeenkomsten. Hij rookt dan zalm op locatie.

Zaterdag 5 maart is de opening van het bedrijf. Liefhebbers zijn dan van harte welkom aan de Kleine Kranerweerd 4k (achter fortop).

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice