25 april 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Active creations

Ruim 500 liefhebbers laten voorjaarsbiertjes goed smaken

Geplaatst op: 25 maart 2022

Fotoserie: Henk Kuik

Met meer dan 500 deelnemers, fusten vol speciaalbier en een strakblauwe lucht had de Lentetocht zich vermoedelijk geen betere condities kunnen wensen. Jong en oud zag er weer naar uit om een avondje op stap te gaan in eigen dorp. Sinds 16:00 uur kregen de 550 bierliefhebbers de mogelijkheid om op zeven verschillende plekken een ‘Lentebok’ en een hapje te scoren. 

Het is inmiddels een traditie: de Lentetocht. Deze tegenhanger van de Bokkentocht mag gerust het startsein van een nieuw terrasseizoen worden genoemd. “Iedereen heeft er weer zin in. En we merken dat de tocht ook steeds meer mensen uit de regio trekt. Dit evenement is niet langer meer alleen een lokaal uitje, ook vanuit Zwolle, Meppel en Sint Jansklooster weten veel mensen de weg naar Zwartsluis te vinden. Dat is ook goed voor ons als Sluziger horeca, zo zetten we onze zaken goed op de kaart voor mensen die hier niet vandaan komen”, vertellen Heidi en Imogen. De dames staan achter de bar bij Café de Sluus en tappen daar Hopus Dei van brouwerij De Witte Leeuw.

Even verderop, bij De Albatros, vloeit Jopenbier uit de tap. Albert Jan en Noah bemannen de outdoor-bar. “We hebben heerlijke stukjes kip met cornflakes eromheen. Maar onze voorraad cornflakes bleek niet te zijn opgewassen tegen de vele inschrijvingen. We konden maximaal 40 pakken krijgen. Daarom hebben we ook heerlijke kipsaté, deelnemers kunnen kiezen”, vertellen de barkeepers.

Bij De Vollenhoofsche Poort is het eveneens een komen en gaan van deelnemers. Edgar heeft een fris Texels biertje op de tap gezet voor zijn gasten. Bij startpunt Hotel Zwartewater rijdt ondertussen een knalgele schoolbus het terrein op. Die vervoert de bierliefhebbers richting Het Kraantje. Wie vervolgens terugkomt kan in het Botterhuus een biertje krijgen van Elly’s Beach en Bistro. De wandeling wordt dan eenvoudig voortgezet richting De Blizzard. Al met al overheerst de tevredenheid en de gezelligheid. Niet alleen bij de honderden aanwezigen, maar ook bij de uitbaters. Zij kunnen na twee jaar weer opgelucht ademhalen en zonder coronabeperkingen hun beste beentje voorzetten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice