19 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Koor leeft toe naar uitvoering Matthäus Passion

Geplaatst op: 7 april 2022

Met nog zo’n drie dagen te gaan tot de uitvoering, neemt de spanning lichtelijk toe bij de ruim 25 leden van het projectkoor dat dit weekend de Matthäus Passion uitvoert. Deze week zet het gelegenheidskoor de puntjes op de ‘i’ en op uitnodiging van pr-dame Inez Weijs nam de redactie een kijkje in de kerk.

Het koor is al sinds september iedere dinsdag al druk bezig met repeteren. “Dat lijkt wat vroeg, maar we hielden rekening met een eventuele lockdown. Die is er afgelopen winter ook geweest, daardoor konden we twee maanden niet repeteren”, vertelt cantor Christian Lameris. Samen Anneke Rots en Filip Elbers neemt hij de organisatorische taken op zich. “Dertien jaar geleden zijn we in Zwartsluis begonnen met het uitvoeren Matthäus Passion, toen nog onder leiding van Teun Plomp. Na zijn overlijden heeft Christian het stokje overgenomen”, vertelt Elbers.

De leden van het koor komen uit de gehele regio: Hasselt, Zwolle, Heino, Zwartsluis, Genemuiden en Hasselt. “Een groot gedeelte zingt al jarenlang mee met dit koor. Pianist Alle Smith is onze vaste begeleider en tijdens de uitvoeringen worden we versterkt door een kistorgel en het Van Wassenaer Consort. We proberen voor onszelf de lat ieder jaar wat hoger te leggen, zo worden dit jaar ook blazers toegevoegd aan het orkest”, vertelt Lameris.

De viering wordt dit jaar gehouden in de Gereformeerde Kerk aan het Singel. “We rouleren in de drie kerken. In de viering van komende zondagavond worden gedeelten gelezen uit het evangelie van Matteüs waarna wij als koor en musici een gedeelte uit de Matthäus Passion uitvoeren”, leggen Elbers en Lameris uit.

Het koor ziet in ieder geval uit naar de uitvoering. “Komende palmzondag 10 april hopen we om 19:00 uur te zingen in Zwartsluis en op Goede Vrijdag om 19:30 uur in IJhorst. We nodigen iedereen van harte uit om deze viering kosteloos bij te wonen. Gelukkig heeft Egbert Knoeff veel sponsoren weten te vinden, maar waarderen een gift bij de entree”, besluiten de organisatoren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice