19 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Slingerbeek zoekt eieren

Geplaatst op: 18 april 2022

Als van ouds konden kinderen uit de Slingerbeek op eerste paasdag weer samen eieren zoeken. Om 09:30 uur verzamelden jong en oud zich in de straat om samen op jacht te gaan.

André Fokt en Monique Dekker vertellen namens de paashaas: “Het paaseieren zoeken hadden we verdeeld in vier groepen. Voor de kleinsten onder ons (0-2 jaar) heeft één van de bewoners van de Slingerbeek de tuin ter beschikking gesteld. Voor de leeftijd van 2 t/m 4 jaar hebben we een gedeelte van de Slingerbeek afgezet waar we de eieren hadden verstopt. En voor de leeftijd van 4 t/m 8 jaar waren de eieren verstopt in de speeltuin aan de Stroombeek. Vol enthousiasme gingen de kinderen (en hun ouders) op zoek naar de eieren.”

“Voor de kinderen tussen 8 en 12 jaar hebben we het wat moeilijker gemaakt door acht eieren in de Barsbeek te verstoppen. Aan de hand van foto’s konden de kinderen zien in welk gebied de eieren waren verstopt. Gelukkig werden alle verstopte eieren gevonden. Daarna hebben we de prijzen uitgereikt. Voor de winnaars hadden we speciale prijzen en voor elk kind was er naast de gevonden eieren nog een extra attentie na afloop van het zoeken. Dus allemaal winnaars”, aldus Fokt en Dekker.

“Voor het eerst dit jaar hadden we ook voor de volwassenen twee activiteiten. Als eerste zijn we gestart met het eieren overgooien. De uiteindelijke winnaars hebben onder luidt gejuich een ei overgegooid over een afstand van 20 meter zonder het ei te laten vallen. Daarna ging het verder voor het aloude eitje tikken spelen met elkaar. Iedereen was zo enthousiast dat niet alleen de ouders hieraan meededen, maar ook de kinderen tikten er lustig op los. En uiteindelijk hadden we een winnaar”, vertellen de organisatoren.

Voor de winnaars waren er mooie prijzen. Een mooie slagroom taart gesponsord door banketbakkerij Ekkelenkamp, een mooi Paaspakket gesponsord door Jumbo Mulder Hasselt. En zelfs een mooi horloge en een aantal waardebonnen gesponsord door Wannahavesforwomen, een webshop met een mooi assortiment aan sieraden, tassen, kaartjes en stickers en nog veel meer.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice