23 mei 2022 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

Drietal traint volop voor marathon van Kop van Overijssel

Geplaatst op: 10 mei 2022

Foto: Jan van Kleef

Wout Westhuis, Lucas Fakkert en Björn van de Vegte zijn druk in training. Het drietal hoopt later deze maand hun eigengedachte marathon te lopen, getiteld: de marathon van de Kop van Overijssel.

Wout, Lucas en Björn kennen elkaar van een gezamenlijk hardloopgroepje. “We hebben ook meegedaan aan de Roparun en binden nog regelmatig de hardloopschoenen onder. Toen tijdens de coronaperiode alle sportevenementen stilvielen, zat ik eens bij mezelf te denken: kunnen we onderling geen marathon organiseren?”, zegt Wout.

Hij opperde het idee binnen zijn vaste hardloopgroepje, waarna Fakkert en Van der Vegte enthousiast werden. “Het is geen professioneel evenement. We houden het kleinschalig en doen het voor ons plezier”, vult Westhuis aan. Hij heeft zelf al 17 marathons gelopen in zijn leven. “Voor ons is het de eerste keer, maar we hebben er vertrouwen in”, vullen Lucas en Björn aan.

Dinsdagavond maakten de mannen weer een trainingsrondje. Op zaterdag 21 mei is dan daadwerkelijk het moment suprême. Dan hopen de mannen 42 kilometer af te leggen. Hun marathon start bij drukkerij Kuiper. Vanaf daar gaat de route via de Kadoelen brug, oud Kraggenburg, het Voorsterbos richting Vollenhove. Vervolgens lopen ze via de Leeuwte richting de Blauwe Hand. Zodra ze Belt-Schutsloot achter zich hebben gelaten, wacht de finish aan de Stroombeek.

“Het doel is om onze eigen marathon uit te lopen”, zeggen de vijftigers. “Vanavond lopen we nog eenmaal een flinke ronde, namelijk 33 km, daarna is het een kwestie van rustig afbouwen”, vertelt Wout. Zelf traint hij zo’n vier keer week om in optimale conditie te blijven.

De heren leggen de marathon niet met z’n drieën af. Klaas van Dijk en Rob Schraa fietsen mee om de heren te verzorgen, te supporten én om de veiligheid in de gaten te houden. “En Robert Jan de Vries, zelf actief als recreatief loper, van Zwartewaterland Training & Advies (aanbieder van Arbotrainingen in Noordoost Nederland) was gelijk enthousiast bij het horen van onze plannen en bereid om shirtjes te leveren voor de marathon van de Kop van Overijssel”, vertellen de hardlopers.

Het is niet het doel van de heren om er in de loop der jaren een groot evenement van de maken. “Maar je weet maar nooit waar het schip strandt. Eerst maar eens de 42 kilometer en 195 meter op 21 mei zien uit te lopen”, besluit het drietal.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice