23 mei 2022 Gebruikers online: 50
Agenda
Active creations

Zaterdag weer inzamelingsactie van Wim Volken

Geplaatst op: 13 mei 2022

Wim Volken (rechts) tijdens een van zijn eerdere tochten.

Wim Volken hoopt eind deze maand voor de derde keer een hulptransport naar Oekraïne te bewerkstelligen. Dit keer neemt hij ook vluchtelingen mee terug naar Nederland. “Je kunt die mensen enorm helpen door één vrij weekend op te offeren”, zegt Wim vastberaden.

In maart is hij al twee keer richting Oekraïne gereden. “In eerste instantie voor mijn werkgever Cotap, die ook betrokken was bij hulptransporten. Daarna heb ik een vracht vervoerd voor de actie ‘Genemuiden helpt aan de grens’ van de familie Brouwer. Nu ga ik mee met de Vlaamse organisatie ‘VZW’. Zij deden via Facebook een oproepje voor chauffeurs”, vertelt Wim.

“Sinds Wim daar is geweest laat de situatie hem niet meer los”, zegt zijn vrouw Esther. “Hij is er enorm mee bezig. Zodra hij uit bed stapt zet hij direct het journaal aan om de laatste ontwikkelingen te volgen”, vult ze aan. Wim reageert daarop: “Ja, het kost mij maar één vrij weekend. Dan doe je dat natuurlijk graag.”

Volken is van plan om 20 mei, samen met Niek Folkerts, die kant weer op te rijden. Dit keer met een busje. “We nemen rollators, rolstoelen, babyvoeding, medicatie en toiletartikelen mee. Kleding is daar inmiddels voldoende”, vult Wim aan.

Dit keer neemt Wim ook vluchtelingen mee. “Het is geen kwestie van ‘stap maar in’. Dat doen ze niet meer, met het oog op ronselaarspraktijken. Wij nemen mensen mee waarvan we weten dat ze goed worden opgevangen in Nederland en België. Daarnaast gaat er een tolk mee vanuit VZW die ons ondersteunt”, zegt Volken.

De volgende artikelen kunnen op zaterdag 14 mei tussen 10:00 en 11:00 uur worden ingeleverd bij De Zede 1 te Zwartsluis: shampoo, tandpasta, medisch materiaal, pampers, maandverband, tampons, lang houdbare voeding, babykleding tot maat 92, mannentruien en sokken, babyvoeding, fleecedekens, thermometers, bloeddrukmeters, rollators, krukken en rolstoelen. Die dag niet in de gelegenheid? Eerder inleveren kan ook. Neem daarvoor contact op met Wim.

Wie financieel wil ondersteunen, kan dat doen via een Tikkie. App het gewenste bedrag naar 0652303000 en ontvang een betaalverzoek van Wim Volken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice