29 maart 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

‘Laten we als dorp gezamenlijk een visitekaartje afgeven’

Geplaatst op: 21 mei 2022

V.l.n.r.: Jenny Prikken, Willem Bonsink en Hans Winter.

Even de ramen lappen, de bezem over de stoep halen en wat onkruid uit de grond trekken. Oftewel: zorgen dat Zwartsluis er komende week prachtig bijligt. Die oproep doet het bestuur van Stichting Fortresse via deze weg aan alle Sluzigers.

“De komende week hopen we tijdens de Sleepbootdagen enkele tienduizenden gasten te verwelkomen in ons dorp. We zien dat momenteel de gemeente, provincie en ondernemers druk bezig zijn om met name het centrum netjes te maken. Er wordt volop gemaaid, geveegd en opgeruimd. En je ziet een wereld van verschil in uitstraling. Een mooi begin”, vertellen Hans Winter, Jenny Prikken en Willem Bonsink namens Fortresse.

“Als Fortresse behartigen we de belangen van Zwartsluis. En dat gaan we de komende tijd verder intensiveren. Met deze oproep willen we een eerste stap maken om ook meer naar buiten te treden en de Sluzigers oproepen om Zwartsluis weer te laten stralen. Met de Sleepbootdagen kunnen we een visitekaartje afgeven. We kunnen laten zien hoe mooi ons dorp is”, roept het bestuur op.

De oproep is dan ook dat iedereen voor woensdag nog even een stapje extra zet. Snoei de heg, haal het onkruid weg, veeg de straat, lap de ramen. En pak ook even de parkeerplaats of het pleintje vlakbij je huis aan.

“Daarnaast moeten we volop vieren dat de Sleepbootdagen toch doorgaan. Daarom willen we iedereen vragen om van Hemelvaartsdag tot de zaterdag de (Sluziger) vlag uit te hangen. Exemplaren zijn eventueel te verkrijgen bij de winkel van Koos Slurink”, besluiten Jenny, Willem en Hans.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice