19 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Aremberg neemt nieuw speeltoestel in gebruik

Geplaatst op: 9 juni 2022

Wie woensdag langs de Aremberg en SKZ liep hoorde kinderen terugtellen van 10 naar 0. Men zou kunnen denken dat er een rekenles werd gegeven, maar niks was minder waar. De kinderen telden terug om een nieuw gezamenlijk speeltoestel, een nestschommel, in gebruik te nemen.

Sinds lange tijd werken de SKZ en OBS Aremberg nauw samen. Waar de kinderen van de Aremberg onder schooltijd op het schoolplein spelen wordt het na schooltijd gebruikt door de BSO van SKZ. Beide partijen besloten dan ook om samen te investeren een nieuw speeltoestel die door zowel de kinderen van de school als die van SKZ gebruikt kon worden. Dankzij een financiële meevaller kon er een heuse nestschommel worden aangeschaft.

“Op de plek van de schommel stond lange tijd een ander toestel en daarnaast stond er onder de bomen een Piratenschip, maar deze waren gewoon op”, aldus Leendert Kroes, directeur van de Aremberg. “De kinderen mistten deze en de vraag naar een nieuw speeltoestel was groot. Ik ben daarom ook heel blij en trots dat we dit hebben kunnen realiseren.”

De aanschaf van de schommel is een eerste gezamenlijke investering vanuit de Brede Buurtschool gedachte. “SKZ en de Aremberg kunnen veel voor elkaar betekenen. We doen al heel veel samen, maar we zijn op dit moment druk bezig om nog intensiever samen te werken”, aldus Antoinette Griffioen, directielid van SKZ. De nestschommel is in ieder geval een groot succes.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice