20 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Natuur- en vlindertuin geopend bij De Wijngaard

Geplaatst op: 10 juni 2022

Foto: Jan van Kleef

Op Kindcentrum De Wijngaard is vrijdagmiddag de natuur- en vlindertuin geopend. De afgelopen periode zijn alle tegels uit het plein gehaald waarna er een prachtige tuin ontstond.

Maikel de Groot schrijft lesprogramma’s over de natuur en vlinders voor basisschoolkinderen en klopte aan bij Accrete. Hij bood aan de school te helpen met het geven van lessen en het opzetten van een vlindertuin. Het kindcentrum greep die kans met beide handen aan en zo werd afgelopen november gestart met de aanleg van deze tuin.

Kinderen van de praktijkklas hebben daar volop bij geholpen. “De omgeving is zo ingericht dat we insecten aantrekken en behouden. Daarnaast hebben we eetbare planten in de tuin zoals bessen, frambozen en de ‘uiensoepboom’. Uiteindelijk is het dan ook de bedoeling dat de kinderen zelf gaan koken met gewassen uit de schooltuin”, vertelt De Groot.

De tuin is er mede dankzij subsidies van het waterschap en de provincie gekomen. “De tuin is wel af, maar het werk begint nu eigenlijk pas. Want de tuin moet je onderhouden en daar is gelukkig tijd en budget voor. Het is de bedoeling dat ik de kinderen les blijf geven en we de vlindertuin met de leerlingen blijven doorontwikkelen”, besluit Maikel de Groot.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice