28 maart 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Handtekeningenactie aan Purperreigerlaan voor meer parkeervakken

Geplaatst op: 24 juni 2022

Als het aan bewoners van de Purperreigerlaan ligt, krijgt hun buurt er meer parkeerplaatsen bij. Want sinds de voormalige bibliotheek is omgebouwd tot appartementencomplex, is parkeren een ramp. “We hebben er leuke buren bijgekregen, maar de parkeergelegenheden zijn niet meegegroeid”, vertelt Jenny Prikken.

“Niets ten nadele van onze buren, maar met de komst van de twaalf appartementen en de daaraan gekoppelde bijgekomen auto’s is er namelijk parkeerkrapte ontstaan. We zitten nu aan tafel met de gemeente om te kijken hoe we dit kunnen oplossen”, vertellen Ben en Jenny Prikken. Samen met Ria Visscher, Nico van Doorn en Jan van Kleef zijn ze de kartrekkers van het buurtcomité dat zich hard maakt voor meer parkeerplekken.

De gemeente gaf eerder al aan geen noodzaak te zien in het aanleggen van meer parkeerruimte. Volgens een gemeentelijk adviseur is er binnen een straal van 150 meter rondom de Purperreigerlaan genoeg parkeergelegenheid. Echter de Kraggelaan, Meerkoetstraat, Kiekendiefstraat en Purperreigerlaan zijn ook al overvol volgens de initiatiefnemers. De buurtbewoners benadrukken dat vóór de aanleunwoningen het veelal ouderen zijn die gebruik willen maken van de vakken. Voor hen die slecht te been zijn is het geen pretje om bijvoorbeeld richting de parkeerplaats bij DESZ de auto te parkeren.

Het buurtcomité kreeg van de gemeente de opdracht om te onderzoeken in hoeverre hun buurtgenoten ook staan te springen om meer parkeervakken en dus is er een handtekeningactie gehouden. Meer dan 80 gezinnen blijken óók graag meer parkeerplaatsen te willen en ook voor de medewerkers van de Schans is parkeren een groot probleem. Door bijvoorbeeld groenstroken opnieuw in te richten, kan er wellicht wat verlichting komen, zeggen Ria en Jenny.

Ze leggen geen specifieke wensenlijst neer bij de gemeente. “Iedere parkeerplaats extra is mooi meegenomen”, zo zeggen Ben, Jan, Jenny, Ria en Nico strijdvaardig. De buren reizen in ieder geval binnenkort af naar het gemeentehuis in Hasselt. Daar hopen ze, met de handtekeningen onder de arm, toezeggingen te krijgen voor meer parkeerruimte.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice