25 april 2024 Gebruikers online: 60
Agenda
Active creations

Zwartewaterlandloop trekt bijna 200 deelnemers

Geplaatst op: 25 juni 2022

Fotoserie: Henk Kuik

De Zwartewaterlandloop kon na twee jaar weer rekenen op veel animo. Bijna 200 hardlopers verschenen vrijdag namelijk aan de start in het centrum van Zwartsluis. Dat gebeurde in verschillende categorieën: de kidsrun, de Agnietenrun, de 6,6 kilometer en de 12,2 kilometer.

De organisatie sprak eerder al de wens uit om weer veel sportievelingen uit de regio te verwelkomen. Voor de coronapandemie zat de Zwartewaterlandloop flink in de lift en die lijn wilde het bestuur vasthouden. Dat lukte. Onder meer vanuit Urk, Gendt, Dordrecht, Zwolle, Kampen en Apeldoorn kwamen de deelnemers vandaag naar het centrum van Zwartsluis.

Het weer was voor veel hardlopers iets te warm, maar een licht briesje zorgde voor de nodige verkoeling. De verschillende afstanden trokken veelal door het Staphorsterveld, richting Zwartewatersklooster. De 6 kilometer startte bij de Veldschuur, deelnemers werden daar per bus naartoe gebracht. De beste Sluzigers op de langste afstand (12.2 kilometer) waren Jettie Tuin (5e) en Wiering Douma (8e). De complete uitslagen zijn hier te vinden.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice