19 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Staphorster opa’s, oma’s en kinderen zingen in Zwartsluis

Geplaatst op: 28 juni 2022

Het zal lang geleden zijn dat in de Hervormde Kerk op hele noten werd gezongen...

Wie vanmiddag door de Kerkstraat liep, zal het misschien wel gehoord hebben: de zingende kinderen die de Hervormde Kerk zaten. Uit volle borst werd meegezongen met tal van psalmen, geestelijke liederen en bekende vaderlandse muziek.

De twee klassen die te gast waren in Zwartsluis, kwamen uit Staphorst. Meester Jarne Eenkhoorn vertelt: “In Staphorst is het een goed gebruik dat ouderen woensdagmiddag samen op de fiets stappen. Voornamelijk mensen waarvan hun echtgenoot al is overleden, maken dan samen een toertje door de omgeving. Dit keer ontstond het idee om basisschoolkinderen mee te laten fietsen.”

Eenkhoorn zingt iedere dag psalmen en liederen met zijn klas. “We maakten een fietstocht langs onder meer Rouveen en Hasselt. In Zwartsluis hebben we een broodje gegeten en hebben we een uurtje met elkaar gezongen. De kinderen werd wat verteld over de kerk van Zwartsluis en vervolgens hebben we samen gezongen. De leerlingen mochten ook allemaal een grootouder meenemen en zo beleefden we met elkaar een gezellige dag”, zegt Eenkhoorn.

Na afloop werd nog een kijkje genomen bij de geitenboerderij van Bas Zeilemaker aan de Stouweweg. Toen zat de middag er op voor de kinderen van de Willem de Zwijgerschool en hun opa’s en oma’s. “Een leuke eerste keer, wat mij betreft voor herhaling vatbaar”, besluit de leerkracht.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice