25 april 2024 Gebruikers online: 63
Agenda
Active creations

Kerken organiseren laagdrempelige ‘Vriendendienst’

Geplaatst op: 1 juli 2022

(Ingezonden) Voor iedereen die op zoek is naar verbinding, saamhorigheid of een moment van bezinning organiseren de kerken van Zwartsluis een Vriendendienst. De eerste vriendendienst staat zondag om 19:00 uur op het programma in de Hervormde Kerk onder leiding van ds. Dekker en een band.

Een Vriendendienst is een bijeenkomst waar je je vrienden mee naar toe neemt en nieuwe vrienden ontmoet. Letterlijk is een vriendendienst iets wat je voor iemand doet omdat die persoon je vriend is. Je doet het gratis en voor niets.

We gaan zingen, veel zingen. Vooral uit de opwekkingsbundel. Het is een ontmoeting waar ruimte is voor bezinning, waar op een laagdrempelige manier uitleg gegeven wordt over een tekst uit de bijbel. Waar de verbinding tussen geloof in God en het dagelijks leven wordt gezocht. Waar we samen bidden voor ons dorp, voor ons land, voor de wereld, voor onze vrienden. Danken voor Jezus die we onze vriend mogen noemen. Waar ruimte is voor een gesprek.

Voor wie is een Vriendendienst bedoeld?

Voor iedereen die van zingen houdt

Voor iedereen die God wil loven, prijzen en aanbidden

Voor iedereen die een tijdje is weggeweest en het moeilijk vindt om de stap naar de kerk weer te maken.

Je hoeft geen lid van een kerk te zijn en je hoeft je niet op te geven. Het kost niets, het word je aangeboden als Vriendendienst. Bewijs jezelf en je vriend of vriendin een dienst, want een echte vriend brengt zijn of haar vrienden bij de voeten van Jezus.

Van harte welkom!

De kerken van Zwartsluis

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice