11 augustus 2022 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

Corsogroep After Nero’s opent gloednieuwe bouwtent

Geplaatst op: 2 juli 2022

De After Nero's (rechts) bouwen nu naast FunFun.

Al jarenlang hadden de After Nero’s de wens om zelf een grote bouwtent tot hun beschikking te hebben. Nu de corsogroep uit Sint Jansklooster niet meer in de loods van Hoekstra aan de Oppen Swolle opereert, werd er werk van gemaakt om die wens uit te laten komen. Na maanden bouwen opende de groep zaterdagmiddag hun gloednieuwe onderkomen.

Ruim 25 jaar bouwde de corsogroep in de loods van Hoekstra. Een handige locatie die goed bereikbaar was én met eigen bloemenveld achter de schuur. Maar nu de groep niet meer bouwt op die locatie, ging men opzoek naar een andere plek. Dat werd het industrieterrein van Vollenhove. Naast de tent van Fun Fun, op het terrein van bouwbedrijf Rook, kon de groep een nieuwe tent zetten.

“Het is een tent die bestaat uit palletstellingen en niet uit steigermateriaal”, vertelt Erwin van Benthem namens de groep. “Dat gebeurt in België ook en het is minimaal de helft goedkoper. Het feit dat de stellingen tweedehands zijn, werkte ook in het financiële voordeel”, vertelt Erwin.

In maart is men begonnen met de nieuwe tent op het industrieterrein van Vollenhove. “De tent is gebouwd op de groei. Hij is namelijk 20 meter lang en 10 meter hoog. We hebben hem zelf gebouwd en hopen er minimaal 10 jaar mee vooruit te kunnen”, legt Van Benthem uit. Dat het bouwen een tijdrovende klus is, kan hij verzekeren. “Qua uren bouw je dit jaar wel twee wagens”, zegt de corsofanaat.

Zaterdagmiddag openden de After Nero’s hun nieuwe tent onder toeziend oog van de leden. Aan Wim Ziel, door mede-bouwers omschreven als ‘geestelijk leider’ van de After Nero’s, de eer om de tent te openen. De groep was blij dat hij de openingshandeling kon verrichten, want na een periode van ziekte was hij voldoende hersteld om bij de opening aanwezig te zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice