23 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Sfeervolle setting kenmerkt goedbezocht WaterMuzeFestival

Geplaatst op: 2 juli 2022

Foto: Jan van Kleef

Nieuwe muziek ontdekken, elkaar ontmoeten en mooie herinneringen maken. Dat zijn al sinds 2016 de ingrediënten voor WaterMuzeFestival (WMF). Vandaag stond de vijfde editie van het WMF op het programma, die al vroeg in de middag op gang kwam. 

Waar vorig jaar zo’n 800 bezoekers genoten van artiesten als Tim Akkerman & The Ivy League, indierockers Cari Cari en de Amsterdamse festivalafsluiter EUT, staat vandaag weer in het teken van het bieden van een podium voor talent dat al wat naamsbekendheid geniet of net op doorbreken staat.

Zo kunnen bezoekers genieten van Orange Skyline, Burgeon, Jainda’s Quartet, The Visual, TangArine, Rob Dekay, Voltage, Komodo, Atna, maar ook poëzie van Kirsten Berkx. En dat allemaal gepresenteerd door Hank, bekend van Lowlands en de Tournee de la Musique.

Het middagprogramma voor kinderen was eveneens een goede publiekstrekker. Wie houdt van experimenteren kon zijn hart ophalen bij Funstation, waar de jeugd onder begeleiding van twee professoren allerlei leuke proefjes mocht doen.

Het idee achter WMF ontstond in 2010 in de Sluziger woonkamer van muziekliefhebbers Ivo en zijn vrouw Alette Eenkhoorn. Onder de noemer Poppodium Zwartsluis organiseerden zij talloze huiskamerconcerten, met artiesten als Ed Struijlaart, Bertolf, Tangerine en Dotan. Altijd in een sfeervolle en intieme setting. “Met je neus op de kwaliteitsmuziek én bezoekers die popliedjes de aandacht geven die ze verdienen”, aldus Ivo.

In 2016 trokken ze de liefde voor muziek door naar hun kleinschalige festival aan het Meppelerdiep. “Het is een laagdrempelig festival dat als ‘thuis’ voelt”, legt de organisator uit. “Een beetje alsof je je eigen huiskamer binnenloopt, gevuld met gelijkgestemde mensen die in saamhorigheid naar hun favoriete muziek luisteren. In ieder vertrek van de woning vind je vervolgens weer iets nieuws.’

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice