20 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Gondelvaart gaat op de elektrische tour

Geplaatst op: 4 juli 2022

In tenten wordt hard gewerkt aan de gondelcreaties.

Een primeur voor de gondelvaart in Belt Schutsloot: alle gondels varen dit jaar op elektrische motoren door de Schutsloot. Dankzij een meedenkende sponsor is het evenement zijn tijd ver vooruit. 

“Het is nog geen wettelijke verplichting, maar je kan natuurlijk aanvoelen dat zoiets er aan zit te komen. Dat voelden ook de heren van Combi Outboards uit Vollenhove aan. Deze sponsor opperde daarom om elektromotoren beschikbaar te stellen voor alle negen gondels die dit jaar aan de start hopen te verschijnen”, vertelt Wout van de Belt namens de Christelijke Oranje Vereniging (C.O.V.).

Het elektrisch aandrijven van de gondels is niet geheel nieuw. “Het gebeurde al, maar lang niet bij alle deelnemers. Dankzij Combi Outboards uit Vollenhove kan dat nu wel. Zij lenen iedere groep een krachtige en geruisloze motor zodat we als evenement vooruit kunnen lopen op de regelgeving. Omdat we het nog niet eerder zo grootschalig hebben aangepakt, zullen we de komende periode testvaarten gaan beleggen. We gaan er vanuit dat het goed gaat, maar natuurlijk zorgen we dat we een ‘optie B’ achter de hand hebben”, zo vult Van de Belt aan.

Niet alleen de gondels krijgen een elektrische motor. Ook bijvoorbeeld de juryboot kan de jerrycan met benzine in principe thuis laten. Wie benieuwd is naar de gondels moet nog even geduld hebben. De creaties zijn namelijk vrijdag 12 augustus vanaf 20:00 uur te bewonderen in het waterdorp.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice