16 april 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Tal van diploma’s uitgereikt op Agnieten College

Geplaatst op: 7 juli 2022

De meeste examenleerlingen van het Agnieten College kregen deze week hun diploma uitgereikt. Al een hele tijd keken de vierdejaars uit naar dit moment. Weken van voorbereiding, leren, leren en nog eens leren en dan naar school voor het eindexamen. De spanning in afwachting van dat ene telefoontje van de mentor. Meestal met goed nieuws, soms ook met minder goed nieuws. Geslaagd of misschien nog een herkansing?

In vrijwel alle gevallen mocht de vlag uit met daaraan de schooltas die de afgelopen jaren, vaak stampvol, mee naar school ging. Na dat telefoontje begint de vakantie voor de examenleerlingen eigenlijk al. Toch is de echte afsluiting van het schooljaar en de tijd op het Agnieten College Zwartsluis natuurlijk de diploma-uitreiking.

De leerlingen werden over de rode loper onder een triomfboog van ballonnen het schoolgebouw binnengeleid. Daar kregen ze een warm welkom van het team. De geslaagden konden samen met familie en vrienden plaatsnemen aan ronde tafels in de tot feestzaal omgebouwde gymzaal. De live achtergrondmuziek en een heerlijk hapje en drankje maakten het extra gezellig. Na een openingswoord door de teamleider werden de leerlingen persoonlijk toegesproken in hun kleine groepje. Er werd daarin nog eens teruggeblikt op een bijzondere gebeurtenis of een leuke herinnering aan de tijd op school. De leerlingen mochten op de foto om dit speciale moment in hun leven vast te leggen en kregen een leuk aandenken aan het Agnieten College in Zwartsluis.

De medewerkers van de school hadden een verrassing voorbereid. In een kort filmpje werd op een ludieke manier getoond wat het personeel doet zodra de leerlingen zijn vertrokken en hun vakantie begint. Hilarische fragmenten zorgden voor luid gelach in de feestzaal.

Nagenietend van deze mooie avond gingen de nu oud-leerlingen van het Agnieten College Zwartsluis naar huis, met een diploma op zak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice