28 maart 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Gemeente wil in gesprek met lokale sportclubs

Geplaatst op: 27 juli 2022

Archieffoto: Jan Willem Oldenbeuving

Gemeente Zwartewaterland nodigt alle sportverenigingen uit voor een Sportmeeting op donderdag 22 september van 19.15 tot 21.30 uur in het Agnieten College in Zwartsluis. Deskundigen geven die avond antwoorden op uitdagingen waarvoor clubs en verenigingen staan.

Veel clubs en verenigingen in Nederland lopen tegen dezelfde problemen aan. Ze hebben bijvoorbeeld te weinig vrijwilligers, kunnen niet voldoende trainers vinden of kampen met steeds verder stijgende kosten. Uiteindelijk zijn dat gevaren voor de toekomst van vitale en gezonde sportverenigingen.

Ondersteuning gemeente

Gemeente Zwartewaterland ondersteunt de lokale clubs en verenigingen bij de moderne uitdagingen. Vandaar ook de Sportmeeting voor alle bestuurders, trainers, coaches, ouders, leden, vrijwilligers en andere betrokkenen. Zij ontmoeten elkaar op een inspiratiemarkt waar ze veel informatie vinden en kennis kunnen opdoen.

Aanwezig zijn verschillende organisaties die iets kunnen betekenen voor verenigingen op het gebied van een veilige sportomgeving, gedrag, duurzaamheid, toegankelijkheid en gezonde sportkantines. Zoals Centrum Veilige Sport, TeamFit, MEE IJsseloevers en Jongerenwerk Zwartewaterland.

Workshop Ferenc van Damme

Tijdens de avond geeft Ferenc van Damme een workshop. Hij is communicatie- en participatiestrateeg van Studio Vers Bestuur. Dat is een initiatief van Provincie Overijssel. Van Damme weet alles van ‘de nieuwe spelregels van de samenleving’.

Deelname is gratis

Deelname aan de Sportmeeting op donderdag 22 september is gratis. Aanmelden voor de bijeenkomst kan op de site. Hier staat ook meer informatie over het programma.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice