1 december 2022 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Rijschoolhouder Collin Boering gooit het roer om

Geplaatst op: 30 juli 2022

Collin Boering stopt met zijn rijschool. Na tien jaar kiest de Sluziger ervoor om aan de slag te gaan als examinator bij het CBR.

Boering begon op zij 21e een eigen rijschool nadat zijn moeder hem adviseerde docent te worden. “Ik werkte daarvoor in de evenementenbranche. Maar toen ik een jaar of 19 was, lag dat nogal op z’n gat. Ik wilde wat anders gaan doen en heb me laten opleiden tot instructeur. Zo gebeurde het dat ik mijn eigen rijschool begon.”

Het duurde drie jaar voordat Collin de agenda goed vol had. “In het begin was het aanpoten, maar sindsdien heb ik het altijd druk gehad”, blikt Boering terug. Bijzonder aan zijn rijschool was, dat leerlingen de eerste lessen volgden in een automaat van Tesla. “Eerst maar eens leren kijken en anticiperen op het verkeer, daarna soepel leren schakelen en bedienen”, aldus Collin over zijn methode.

Het besluit om te stoppen met zijn rijschool kwam al tijdens de coronaperiode opzetten. “Ik ben vier jaar geleden al eens gevraagd om examinator te worden. Dat idee bleef kriebelen. Door gezinsuitbreiding en de coronatijd ben ik het weer gaan overwegen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en begin ik 1 september met de opleiding”, zegt Boering.

De leerlingen die de dertiger nog achter het stuur had zitten, worden overgedragen aan een rijschoolhouder uit Meppel. “Ik nam al een tijdje geen nieuwe leerlingen meer aan. En in de afgelopen maanden heb ik met veel klanten extra gelest om ze eerder klaar te stomen voor het examen”, legt Boering uit.

Voor jongeren (of ouderen) die aan hun rijbewijs willen beginnen heeft Collin zeker een tip. “Er staan bij veel rijscholen in de regio stevige wachtrijen. Maar kies er niet voor om jezelf gelijk in te schrijven bij een ondernemer die gelijk plek heeft. Het zijn meestal rijscholen met een laag slagingspercentage. In dat geval kun je denk ik beter even geduld hebben”, zo luidt zijn advies.

Na de vakantie van huize Boering, gaat Collin aan de studie. Op de eettafel ligt al een hele stapel met mappen. “Vanaf 1 december hoop ik zelf examens te kunnen afnemen voor het CBR. Maar voor nu moeten we die beste pil maar eens onder de knie krijgen”, besluit de voormalig rijschoolhouder terwijl hij naar de stapel studiemateriaal wijst.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice