25 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Leerlingen Agnieten College openen nieuw schooljaar

Geplaatst op: 2 september 2022

(Ingezonden) Sociaal zijn, elkaar accepteren voor wie we zijn, oplossingen vinden door met elkaar te praten, met een positieve benadering, invoelend en eerlijk. Dat zijn manieren die kunnen helpen om op een prettige manier met elkaar om te gaan, samen te zijn en te werken. Het is een solide basis om op school alle belangrijke kennis en vaardigheden op te doen. Het nieuwe schooljaar werd op het Agnieten College Zwartsluis feestelijk geopend met het introductiefestival SAPPIE. Elke letter van dit woord staat voor een van de eerdergenoemde omgangsvormen.

Leerlingen deden op de eerste schooldag in groepen mee aan inspirerende workshops. Ze maakten kunstzinnige uitingen in graffiti-art of spray painting. Ze leerden over het programmeren van coole games, het shaken van alcoholvrije, verfrissende cocktails en het bedrukken van tassen met zelfontworpen sjablonen. Ze mochten als DJ snelle beats maken of samen een uitweg vinden in een escaperoom. Waaghalzen leerden zelfs vuurspugen.

Voor alle leerlingen en medewerkers was er wel een leuke creatieve uitspatting, een spannend avontuur of een uitdagende hersenkraker. Wie laat zich inspireren en gaat een nieuwe uitdaging aan? Wie gebruikt de eigen talenten om iets prachtigs te creƫren? Een ongebruikelijke setting, waarbij de docent nu eens niet voor de klas staat, maar dansend of schilderend tussen de leerlingen. Er was tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over andere zaken dan lesstof. Men leerde elkaar beter kennen en te begrijpen.

Ook de brugklassers, de nieuwste leerlingen van het Agnieten College, deden mee aan het sprankelende festival op hun nieuwe school. Voor een groot deel met hun eigen klas. In deze groepen speelt het leren kennen van de nieuwe klasgenoten de hoofdrol in de kennismakingsweek. Gedurende de eerste schoolweek werd een programma gevolgd vol informatie over de nieuwe school. Maar er waren ook meer dan genoeg momenten voor gezelligheid.

Het was een fijne start van het schooljaar, waarna de meeste klassen overgingen tot de orde van de dag: lessen volgen op het rooster. Het Agnieten College Zwartsluis kijkt uit naar inspirerend schooljaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice