6 december 2023 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Sluzigers naar Roemenië om huisje te bouwen voor Roma

Geplaatst op: 16 september 2022

Vier heren uit Zwartewaterland hopen eind deze maand af te reizen naar Cluj-Napoca. Daar gaan ze een huisje bouwen voor arme Roma uit die stad. “Dat gebeurt al tien jaar, steeds trekt een ander gezelschap richting dezelfde wijk om de allerarmsten daar te helpen”, vertelt Joan Marsman uit Zwartsluis.

Samen met plaatsgenoten Gerlof Halfmouw en Johan Timmermans en Genemuidenaar Jack Tippe verwachten ze ruim een week te gaan klussen. “Een huisje bouwen voor een gezin. Alhoewel, huisje? Voor ons een schuur, voor hen een villa”, zeggen de heren. Het initiatief ontstond destijds vanuit de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (GKv), maar inmiddels hebben zich ook tal van andere mensen aangesloten bij het project.

Het viertal, dat gedurende hun verblijf in een pension verblijft, betaalt de reis zelf. “Maar voor de aanschaf van bouwmaterialen hebben we een actie lopen waarbij belangstellenden online kunnen doneren”, zeggen de initiatiefnemers. “Drie jaar geleden heeft een team in tien dagen en huis gebouwd voor een familie van 15 personen. Hun dankbaarheid is voor ons genoeg om dit jaar opnieuw een huis te bouwen. Ons team is kleiner dit jaar maar we zijn gemotiveerd en willen laten zien dat we het van Christus verwachten. Een nieuw project waar we onze tijd en energie in stoppen maar wat ook wij onmogelijk alleen kunnen. We hopen dat mensen ons financieel willen ondersteunen”, besluiten de initiatiefnemers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice