6 december 2023 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

ZvZ-zwemmers sprinten in Steenwijk

Geplaatst op: 19 september 2022

Zes zwemmers van Zwemvereniging Zwartsluis deden zaterdag mee aan de Klaverblad Sprintwedstrijd 2022 in Steenwijk. Emmelien Smelt zette het beste resultaat neer door een zilveren beker mee naar huis te nemen.

Elke zwemmer moest 50 meter vrije slag, schoolslag, vlinderslag én rugslag zwemmen. De tijden daarvan werden opgeteld en de snelste 3 van elke leeftijdsgroep ontvingen een prijs. De snelste 6 zwemmers van de vrije slag moesten in de finale nog een keer tegen elkaar strijden voor heuse geldprijzen.

Floor Rietman en Kim Schraa kwamen uit bij de zwemsters van Jeugd 1 en 2. Emmelien Smelt bij de junioren 3 en 4 en Isis den Brok, Rosalina Dolstra en Arthur Alberts bij de junioren 1 en 2. Er werd knetterhard gezwommen bij deze sprintwedstrijden, want je moet alles geven in die 50 meter. Er werden dan ook heel wat persoonlijke records verbeterd.

Een prijs was er alleen voor Emmelien Smelt weggelegd. Ze werd tweede in haar klassement junioren 3 en 4 en ontving een zilveren trofee hiervoor. Omdat Emmelien de vrije slag zo snel gezwommen had, mocht ze ook uitkomen in de finale met alle oudere zwemsters. Zelfs in de finale wist ze als derde aan te tikken en daarmee ging ze met een mooi bedrag naar huis.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice