Active creations

DESZ geeft voorsprong na de rust weg

Geplaatst op: 26 september 2022

Archieffoto Henk Kuik

DESZ 1 speelde zaterdag de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in Zwolle tegen WVF 1. De ploeg uit Westenholte haalde net als DESZ 6 punten in het bekertoernooi en verzekerden zich daarmee ook van een plaats in de volgende ronde. Voor DESZ een nieuwe uitdaging om zich te bewijzen in de 2e klasse I Oost. Op een sfeervol sportpark De Weide Steen werd om 14:30 uur afgetrapt door DESZ.

In de eerste tien minuten startte DESZ scherp door druk te zetten, tweede ballen te winnen en snel de aanval te zoeken. Dit resulteerde in een eerste grote kans voor Danny Moorman. In de 11e minuut was het Mika Esteie die na goed druk zetten de keeper kon omspelen en in een leeg doel kon binnenschieten.

DESZ bleef scherp in die eerste fase en dit leidde tot een aantal kansen en corners. Naarmate de eerste helft vorderde kwam WVF wat beter in het spel. Het beweeglijke middenveld, de behendige buitenspelers en de balvaste spits van de ploeg uit Zwolle voetbalden steeds verder op de helft van DESZ. Dit leidde eerst al tot een voorzet die op de lat belandde en vervolgens leek het in de 31e minuut raak vanuit een vrije trap. Echter werd er voor buitenspel gevlagd en scheidsrechter Van der Lei keurde de goal af.

In het vervolg van de eerste helft bleef DESZ het opbrengen om op de helft van de tegenstander druk. te zetten en de opbouw van WVF vroeg te verstoren. In de 34e minuut zette Karlo Naberman goed druk aan de linkerkant van het veld. Met een piekfijne voorzet kon hij Danny Moorman voor de goal aan het werk zetten en laatstgenoemde kopte de bal knap onder de keeper door en zette DESZ daarmee op een 0-2 voorsprong. In het restant van de 1e helft kon WVF alleen wat speldenprikjes uitdelen en was het een sterk spelende Mika Esteie die in de slotminuut na een goede solo kon afvuren. De keeper van WVF had alle moeite met deze bal maar jammer genoeg voor DESZ rolde de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Na de rust was de eerste kans weer voor DESZ. Na goed voetballen aan de linkerkant kon Esteie worden weggestoken en zijn voorzet belandde bij Danny Moorman. Zijn schot miste helaas richting en belandde naast de goal. Vanaf dat moment was het duidelijk dat WVF anders ging voetballen dan in de 1e helft. DESZ kwam nauwelijks aan voetballen toe en ook de tweede ballen werden niet meer gewonnen. Het eerste gevaar van WVF kwam vanuit een ingooi en deze bal eindigde op de lat. Vlak daarna was het Esteie die na een goede individuele actie naar binnen kon snijden en schieten, zijn schot belandde op de paal.

In de 60e minuut was WVF wederom dichtbij de aansluitingstreffer. Met een geplaatst schot legde de rechtsbuiten de bal op de lat. Zo’n tien minuten daarna was het wel raak voor WVF. Na slordig opbouwen en een corner kreeg WVF een vrije trap aan de zijkant van het veld. Een scherpe voorzet kon worden binnengetikt bij de eerste paal en dit betekende de 1-2. Vlak daarna werd in de 72e minuut de gelijkmaker binnengeschoten. Vanuit een ingooi belandde de bal op de 16 en een vrijstaande aanvaller kon vanuit de draai binnenschieten.

WVF deed er alles aan om de winnende te maken en bleef het tegenhouden voor DESZ. De ruimtes werden te groot en een makkelijk voetballend WVF maakte hier goed gebruik van. Met name via standaardsituaties was de ploeg uit Zwolle erg gevaarlijk. In de 86e minuut was het dan toch zover. Na een makkelijk gegeven penalty schoot WVF de 3-2 winnen.

In de slotminuten werd er nog alles of niets gespeeld en dit resulteerde nog in een doelpunt. Helaas scoorde Danny Moorman vanuit buitenspelpositie en werd dit doelpunt afgekeurd. Ook de laatste voorzet van de wedstrijd leverde nog een hachelijk moment op voor het doel van WVF maar deze kon onschadelijk worden gemaakt door de verdediger en doelman van WVF.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten. In de 1e helft dwong een sterk spelend DESZ een 0-2 voorsprong af. Helaas kon dit niet worden doorgezet in de 2e helft en werd de voorsprong uit handen gegeven. Volgende week speelt DESZ tegen OWIOS in de eerste thuiswedstrijd van de competitie. De ploeg uit Oldebroek won met 3-1 van AGOVV. Aftrap 14:45 uur.