28 maart 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Feestelijke dag in De Schans wegens 55-jarig bestaan

Geplaatst op: 4 oktober 2022

Foto: Jan van Kleef

Het Woonzorgcentrum De Schans bestaat dit jaar vijfenvijftig jaar. Eind september 1967, nadat in augustus de eerste bewoners al hun intrek hadden genomen, vond de officiële opening plaats. Vandaag werd er feestelijk bij stil gestaan.

De Schans ademt de sfeer van Zwartsluis, met een heus Schipperscafé en vitrines met bootjes. Het is in het dorp een geliefde plek waar ouderen en andere inwoners graag samenkomen. Stichting De Nieuwe Schans, die in 2015 werd opgericht, noemt het woonzorgcentrum ‘Het kloppend hart van Zwartsluis’.

Vijf jaar geleden werd het vijftig jaar bestaan gevierd met een jubileumweek vol activiteiten. Dit is bij velen lang in de herinnering blijven hangen. De Stichting heeft dit nu beperkt en toegespitst op dinsdag 4 oktober met een broodmaaltijd gevolgd door een muzikale avond.

De rijkelijk verzorgde broodmaaltijd werd geserveerd door de Schans keuken van Anne’s Kokerij. Het muzikaal optreden was van Ben Kant, Coby van de Berg, Betty Bood en Gea Haasjes onder leiding van Joke Venhuizen (piano/orgel). Het was een afwisselend programma met veel bekende liedjes. Het lied ‘Dank sei Dir, Herr’ werd gezongen als dankbare herinnering aan het bestaan van De Schans sinds de opening in 1967.  Aan het eind van het optreden werd de tekst ’24 rozen’ van Toon Hermans gewijzigd in ’55 rozen voor De Schans’. Met deze activiteiten werd dit lustrum onder de aandacht gebracht en gevierd. Er wordt teruggekeken op een gezellige en feestelijk middag en avond.

De eerstvolgende activiteit is op maandagavond 17 oktober met een optreden  van het Christelijk Gemengd Koor ‘De Zeeklank’ uit Vollenhove. Aanvang 19.30 uur.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice