20 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Beestenboel op de Aremberg

Geplaatst op: 5 oktober 2022

Het was vandaag een beestenboel op de Aremberg. Gelukkig letterlijk en niet figuurlijk. Woensdag opende de school namelijk de Kinderboekenweek met een heuse Vossenjacht.

Wie vanochtend door de wijk rond de school liep zou zo maar eens een koe, een varken of een verdwaalde jager tegen kunnen komen. Geen echte natuurlijk, maar verklede ouders en groep achters van de Aremberg. Zij deden mee als vos tijdens de vossenjacht die de school had georganiseerd. “Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar Gi-Ga-Groen en daar vonden wij een vossenjacht prima bij passen” aldus Marleen de Lange, de leerkracht van groep 3 -4 en één van de organisatoren van de Vossenjacht.

Tweeëntwintig vossen waren er verstopt in de wijk rond de school. Je kon ze vinden in de bosjes, verstopt in tuinen, harkend op een grasveld of vegend in het haventje achter de school. Gelukkig kon de school rekenen op veel ouders én de kinderen van groep 8 om deel te nemen als vos.

In gemixte groepen met kinderen van groep 1 t/m 7 liepen ze met behulp van een kaart een route door de wijk. Her en der waren de vossen verstopt. Vonden de kinderen een vos dan kregen ze een letter, een cijfer of een woord. Hiermee konden ze uiteindelijk een zin vormen.

“We pakken de kinderenboekenweek altijd feestelijk aan op onze school”,zegt Elles Wolfkamp, de leerkracht van groep 2-3. “ Na vandaag komt er maandag nog een boekenmarkt waar kinderen en ouders leuke boeken kunnen kopen. Volgende week vrijdag sluiten we de kinderboekenweek af met een filmmiddag, met natuurlijk als theme Gi-Ga-Groen.”

Ouders, kinderen én leerkrachten vermaakten zich vanmiddag prima. De sfeer zat er goed in. “Superfijn dat er zo veel ouders mee hebben willen aan de ochtend. Het laat maar zien hoe betrokken onze ouders zijn.” besluit Marleen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice