20 april 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Kinderen vragen burgemeester oren van het hoofd tijdens ontbijt

Geplaatst op: 7 oktober 2022

"Kijk burgemeester. Mijn tand zit los"

Burgemeester, wanneer komt de schommel terug in de speeltuin? Burgemeester, waar is hier de wc? Burgemeester? Ik ben mijn tanden aan het wisselen. Het moge duidelijk zijn, de kinderen van De Wijngaard hadden vanmorgen genoeg gespreksstof voor hun ontbijt met de burgemeester. Meester Aart greep ook even zijn kans: Burgemeester? Hoe staat het met de woningbouw in Zwartsluis?

Ondanks de reeks aan vragen, had Eddy Bilder na een moment van stilte zeker tijd om zelf een broodje te eten. Aan een mooi gedekte tafel ontving hij vanmorgen groep 3 in het kader van het Burgemeestersontbijt. Ruim 200 gemeenten doen mee aan dit landelijke initiatief om het belang van gezond ontbijten te benadrukken.

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en gezond beleg. In het gemeentehuis van Hasselt resulteerde dat soms in bijzondere combinaties. “We kunnen allemaal zelf ons broodje smeren hoor”, zegt een knul terwijl hij aarbeienjam over zijn kipfilet smeert.

Na de buik te hebben volgegeten, was het zowel voor de klas als de burgemeester tijd om aan de slag te gaan. Ook in Belt-Schutsloot werd gegeten met de loco-burgemeester. Op de Buuzekaemp kwam Melvin Smit langs om samen met de kinderen te ontbijten.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice