23 maart 2023 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Gereformeerde Kerk haalt 40.980 euro op voor Oekraïne

Geplaatst op: 10 oktober 2022

De veiling was al goed voor 18.000 euro.

Leden van de Gereformeerde Kerk hebben de afgelopen drie weken meer dan 40.980 euro opgehaald met de ’talentenactie’. Dit weekend was de finale met een fair en grote veiling. Er druppelt nog steeds geld binnen.

Doel van de actie was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Dorotty en stichting Werk in Uitvoering. Deze organisaties ondersteunen een gaarkeuken in het Oekraïense Asztely. “De winter is in aantocht en er is geld nodig om maaltijden te kunnen serveren. Daarom hebben we de talentenactie opgezet. De 1100 leden van de kerk hebben allemaal 2,00 euro gekregen met de vraag of ze dit bedrag willen vermeerderen”, vertelde mede-organisator Jan Timmerman eerder.

Met de opbrengst worden de komende winter maaltijden klaargemaakt, vertelt Timmerman: “Voor de oorlog was die gaarkeuken, waar we al 15 jaar helpen, drie keer per week open. Nu draait hij continu door omdat ook soldaten en vluchtelingen er komen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice