Active creations

Oosterwolde te sterk voor DESZ

Geplaatst op: 10 oktober 2022

De derde competitiewedstrijd van de Sluzigers bracht hen naar het kleine dorp Oosterwolde tussen Kampen en Wezep. Beide ploegen pakten vorige week allebei hun eerste punt en hoopten beide daar deze middag een driepunter aan toe te voegen.

De wedstrijd was vanaf minuut één levendig met een iets feller VSCO. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was ook gelijk raak! Geklungel en het elkaar in de problemen brengen van de DESZ defensie stelde de rechtsbuiten van VSCO in staat om een lage voorzet af te leveren aan de spits, welke de bal in de verre hoek kon schuiven.

Kort na de 1-0 was het DESZ dat een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de stand weer gelijk te trekken. Na goed voorbereidend werk van Makkink was het Bakker die alleen voor de doelman verscheen, zijn lob bleek niet genoeg snelheid te hebben en werd voor de doellijn nog tot corner verwerkt. De rest van de eerste helft verliep zonder al te grote kansen. Een schot van Naberman vanuit de 2e lijn werd nog knap gepakt door de goalie maar DESZ had moeite om de bal lang in de ploeg te houden en kon weinig aanspraak maken op de gelijkmaker voor rust.

In de tweede helft zagen we een ander DESZ dat op jacht ging naar de gelijkmaker, het had verdedigend de zaakjes goed op orde en gaf weinig weg. Aanvallend gezien brachten de Sluzigers echter te weinig. Een grote mogelijkheid was er nog voor Moorman. Na een goede voorzet van Kuurman was het Moorman die tussen twee verdedigers de bal nog tegen zijn hoofd kreeg, de inzet was helaas te zacht om de keeper te verschalken. DESZ verdiende eigenlijk nog een strafschop 10 minuten voor tijd, alleen de scheidsrechter vond het vasthouden bij Moorman te weinig om een strafschop te geven.

DESZ staat nu met 1 uit 3 op de 11e plaats en krijgt volgende week het nog ongeslagen FC Horst op bezoek.