25 april 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

Afscheid Albert Greveling van Joodse stichting

Geplaatst op: 24 oktober 2022

Barend Vinke, voorzitter van de stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland, overhandigt Albert Greveling een afscheidsattentie en zijn echtgenote Anneke een bos bloemen.

De bekende Sluziger Albert Greveling heeft afscheid genomen van het bestuur van de stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland (HJLZ). Hij was bestuurslid van de stichting vanaf de oprichting in 2013.

In hotel restaurant het Zwartewater in Zwartsluis werd vrijdagavond afscheid van Greveling, die steeds een belangrijke vraagbaak was voor het bestuur. Dat maakte dankbaar gebruik van zijn grote kennis over de historie en het Joodse leven in Zwartsluis. Greveling voerde in de afgelopen jaren samen met medebestuurslid Pleuni Schoonewelle vele gesprekken met inwoners van Zwartsluis die de oorlogsjaren in het dorp hebben meegemaakt. Deze informatie zal onder andere worden gebruikt voor een boek over Joods leven in Zwartewaterland.

De stichting houdt donderdag 10 november een lezing over Etty Hillesum. Schrijfster Judith Koelemeijer komt in De Poort in Zwartsluis vertellen over de biografie die zij maakte over Etty Hillesum.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice