29 maart 2024 Gebruikers online: 33
Agenda
Active creations

Brandweer zet Interfloor in zonnetje met gevelbordje

Geplaatst op: 8 november 2022

“Als er nóg meer personeel van Interfloor bij de brandweer komt werken, kunnen we hier wel een brandweerwagen neerzetten”, grapt Geoffrey Bos dinsdagochtend tegenover directeur Lens Nekeman. De Sluziger ondernemer ontving een gevelbordje van de Veiligheidsregio IJsselland als blijk van waardering voor de flexibiliteit van het bedrijf.

“We zijn Interfloor heel dankbaar dat ze drie collega’s de mogelijkheid geven om bij de vrijwillige brandweer te werken”, zegt officier Bert Heite. Hij benadrukt dat werkgevers als Nekeman van groot belang zijn voor de veiligheid van een dorp. Het is namelijk niet standaard dat een werkgever deze vrijwilligersfunctie toejuicht. Voor het functioneren van een bedrijfsproces kan het soms grote gevolgen hebben als er plots drie collega’s een paar uur tussenuit piepen.

“Maar ik doe het graag”, zegt Nekeman zonder twijfel. “Als wij de brandweer nodig hebben, wil je ook graag dat er voldoende vrijwilligers beschikbaar zijn”, vult de tapijt- en vinylgigant aan. “Zodra we drie collega’s moeten missen, is het inderdaad even zoeken naar een snelle oplossing. Maar ik heb dat graag over voor de leefbaarheid van het dorp”, zegt Lens.

Dat waardeert Heite. Want het is volgens hem niet meer vanzelfsprekend dat grote bedrijven binding hebben met de lokale samenleving. Ook het vinden van genoeg leden voor het korps is een uitdaging. “We hebben in Zwartsluis 18 mensen bij de brandweer, maar het streven is minimaal 22”, zegt Bos, teamleider bij de Veiligheidsregio.

Hij legt uit dat grote bedrijven uit kleine kernen trekken en mensen vergeleken met vroeger steeds minder vaak in hun woonplaats werken. Daarom is de Veiligheidsregio erg blij met ondernemers die een warm hart hebben voor de lokale samenleving. Vandaar dat Interfloor als blijk van waardering een gevelbordje kreeg overhandigd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice