25 juli 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Sint met gevarieerd pietengezelschap aangekomen in Zwartsluis

Geplaatst op: 19 november 2022

Foto: Jan van Kleef

Sinterklaas is weer in Zwartsluis. Vanmorgen werd hij om 10:30 uur warm onthaald door tal van kinderen en wethouder Jan van der Poel. De pietenband van Voorwaarts zorgde voor een muzikale omlijsting.

Het was wel even spannend of de stoomboot Zwartsluis kon bereiken, het water staat immers erg laag. Maar gelukkig slaagde de stuurpiet er in om Sint richting de Handelskade te varen. Een piet merkte wel op dat de kade van Zwartsluis er wel eens fraaier heeft bijgelegen, zonder het verpauperde schip. Toch mocht dat de pret niet drukken. Het is overigens de eerste intocht waarbij de Spaanse kindervriend zich ook liet vergezellen door roetveegpieten. Maar ook de traditionele zwarte piet was nog volop zichtbaar in het centrum van Zwartsluis. Na de intocht aan de Handelskade volgde een rondrit door het dorp waarbij ook de Schans met een bezoekje werd vereerd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice