25 juli 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Nieuwe expositie van Leo Nieuwenhuize in GKv

Geplaatst op: 23 november 2022

In de kerkzaal van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) aan de Zomerdijk in Zwartsluis heeft kunstschilder Leo Nieuwenhuize uit Meppel een nieuwe expositie ingericht. Het thema is: “Op reis”.

Nieuwenhuize zegt dit erover: ‘In het Lucas evangelie staan de woorden: “En zij gingen allen op reis” Vanwege het bevel van de keizer. Vandaag moeten ook allerlei mensen op reis. Omdat hun land verdroogt of omdat er bommen vallen. Ik ben er van overtuigd dat wij “omdat Christus in ons geboren is” er mogen zijn voor die reizigers. Of zelf moeten wegreizen uit ons hokje om te ervaren dat Gods liefde een levende realiteit is’.

Schilderen heeft Leo Nieuwenhuize vanaf de brugklas beziggehouden. Zijn titels hebben meestal een dichterlijke of geestelijke strekking.

De fraaie kunstwerken zijn op werkdagen bijna dagelijks te bezichtigen van 09.00 tot 11.00 uur. Dan is de predikant ds. Arjo Riemer in het kerkgebouw. Verder op zondagen voorafgaand of na afloop van de erediensten. De expositie is duurt tot na de Jaarwisseling.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice