25 april 2024 Gebruikers online: 150
Agenda
Active creations

Ronald Westerhuis vertelt over werk en loopbaan in Sluuspoort

Geplaatst op: 25 november 2022

Hij heeft in eigen land vooral bekendheid bij het ‘grote publiek’ gekregen door zijn ontwerp van het Nationaal Monument MH 17 in Vijfhuizen. Maar Ronald Anthonie Westerhuis uit Zwolle had voor 2017 zowel nationaal als internationaal al naam gemaakt als beeldend kunstenaars. De in Tiel geboren, maar in Zwartsluis opgegroeide Westerhuis is momenteel één van de exposanten op de expositie Roots in Museum Schoonewelle/Sluuspoort in Zwartsluis.

Hij exposeert er enkele kleinere sculpturen. Op woensdag 7 december komt hij terug naar Zwartsluis om er in Sluuspoort een presentatie te geven over zijn werk en zijn carrière als beeldend kunstenaar.

Al aanloop op deze, ongetwijfeld interessante, lezing een klein  tipje van de sluier over zijn werk en loopbaan. Ronald is internationaal actief als maker van landschapskunst en abstracte sculpturen. Zijn werk is te vinden in de openbare ruimte, musea en particuliere kunstcollecties. In eigen regio heeft Westerhuis al enkele keren kunnen exposeren in De Fundatie in Zwolle. In opdracht van dat museum én van MojoConcerts maakte hij de sculptuur RAWSOME!, een vier meter brede bol met holle spiegels. Deze sculptuur werd op drie edities van het Lowlands festival geplaatst en heeft inmiddels  een vaste plaats gekregen in de beeldentuin bij kasteel Nijenhuis bij Wijhe.

Maar ook in het ‘kleine werk’ is zijn vakmanschap en liefde voor het materiaal te herkennen. Op de expositie Roots zijn daar drie voorbeelden van te zien. Bezoekers van de lezing kunnen hun bezoek combineren met het bekijken van de tentoonstelling. De lezing op 7 december begint om 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. De entree bedraagt negen euro, dit is inclusief een kop koffie of thee.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice