Active creations

DESZ pakt belangrijk punt in slotfase tegen ZAC

Geplaatst op: 28 november 2022

Archieffoto: Jan Willem Oldenbeuving

Na de eerste overwinning van vorige week hoopten de Sluzigers deze lijn voort te zetten in Zwolle uit bij ZAC. ZAC dat in de eerste 3 wedstrijden van de competitie 9 punten verzamelde maar de overige wedstrijden allemaal verloor. Voor beide ploegen stond er dus veel op het spel.

Vanaf het begin van de wedstrijd was dit duidelijk te zien in het spelbeeld. De wedstrijd ging in een snel tempo op en neer met aan de bal een iets beter ZAC. In de 14e minuut resulteerde dit in de voorsprong voor de Zwollenaren. Een eerste poging werd nog gekeerd door De Lange maar in de rebound was het alsnog raak in de verre hoek. Na de 1-0 was het DESZ dat iets meer uit zijn schulp kroop. Dat resulteerde in de eerste helft in twee grote mogelijkheden voor de Sluzigers.

Eerst werd Bakker vrij voor het doel gezet door Moorman, alleen het schot van Bakker was recht op doelman Abma. Daarna was het Nieborg die met een fijne trap Moorman bereikte achter de laatste linie, hij knalde het leer snoeihard op de goal, maar Abma wist via de paal redding te brengen.

In de 2e helft besloot DESZ de formatie iets aan te passen om nog iets meer druk op de Zwollenaren te krijgen. Dit lukte bij vlagen aardig! ZAC was in de omschakeling wel dreigend en dat leidde tot twee goede mogelijkheden. Eerst treuzelde de spits van ZAC te lang en na een fout van Akkerman schoot de linksbuiten van ZAC de bal over de goal van De Lange.

Het betere spel van de Sluzigers werd na een aantal kansen van Moorman en Bakker uiteindelijk beloond. Een prima crosspass van Naberman op Bakker zette laatstgenoemde vrij in de 16, zijn schot kon echter nog worden gepakt. In de rebound was Moorman attenter dan de verdediger van ZAC en kon hij de bal bij de 2e paal in de goal koppen! Een schotkans van Moorman kon zelfs nog de 3 punten opleveren maar zijn inzet miste kracht.

Na een leuk opgaande wedstrijd delen ZAC en DESZ de punten, 1-1. Aankomende week heeft DESZ 1 een vrij weekend waarin het de week erop het jaar afsluit met een uitwedstrijd tegen IJVV in IJsselmuiden.