20 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Bridgeclub zet deuren openen voor beginners

Geplaatst op: 3 december 2022

Foto: Henk Kuik

De bridgeclub van Zwartsluis start met het geven van lessen. Ook belangstellenden die het spel al onder de knie hebben, worden van harte uitgenodigd om kennis te maken met de plaatselijke vereniging.

“Bij klaverjassen ben je afhankelijk van de kaarten die je krijgt, dat is bij bridge niet zo en mede daarom is het zo leuk”, zegt Geert Doosje, die zelf al 12 jaar betrokken is bij de vereniging in Zwartsluis. Door het overlijden van voormalig voorzitter Jann Henzen neemt hij nu tijdelijk de honneurs waar. “In die tijd hoop ik meer mensen uit de regio enthousiast te maken voor bridge, want helaas hebben we nog maar 30 leden”, zegt Doosje.

De club pakt het serieus aan. Er worden namelijk cursusavonden gehouden voor mensen die bridge willen leren spelen. “Ook belangstellenden die een stap verder willen kijken dan klaverjassen kunnen bij ons les volgen”, vult Doosje aan. Wie daar oren naar heeft, hoeft niet een half jaar langs de zijlijn te staan. Want na 6 tot 8 lessen kun je al meedraaien binnen de vereniging als beginnend speler.

Bij bridge is het altijd een kwestie van duo’s die het tegen elkaar opnemen. Maar dat betekent niet dat iedereen die geïnteresseerd is in de denksport, ook een speelpartner mee moet nemen: “Als er meerdere belangstellenden zich melden, kunnen we nagaan of er duo’s gevormd kunnen worden.”

Leeftijd speelt geen rol, benadrukt de voorzitter. “Het is een denksport waarbij het wel belangrijk is dat je goed kan hoofdrekenen en zaken kunt onthouden. Bridge is eigenlijk je wekelijkse portie hersengymnastiek en het is ook nog eens erg gezellig”, vult hij aan.

Door meer leden te trekken, hoop de vereniging ook weer twee lijnen op te kunnen zetten. In het verleden had je een A en een B lijn. De eerstgenoemde was vooral voor de gevorderde spelers. “Het zou mooi zijn als we weer richting de 50 leden kunnen groeien. Daarvoor zijn niet alleen mensen uit Zwartsluis nodig. Ook geïnteresseerden uit de bredere regio kunnen contact met mij opnemen of eens komen kijken op een donderdagavond. Dat is onze vaste speelavond, die houden we in hotel Zwartewater”, zegt Doosje.

De drempel ligt niet hoog, benadrukt Doosje. “De vereniging in Zwartsluis is zeker geen elitaire club. Het is een gezellige en sociale bedoening en nodigen anderen graag uit om meer te weten te komen over onze club en de sport”, besluit Geert. Meer info: 06 55825746

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice