18 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Active creations

Genemuiden Helpt bezig met ‘kersttransport’ naar Poltava

Geplaatst op: 14 december 2022

(Ingezonden) Kerst in Oekraïne, deze zal door de oorlog die nu gaande is heel anders zijn dan andere jaren. De bevolking leeft tussen hoop en vrees in een oorlog die nu al bijna 10 maanden duurt en voorlopig nog niet ten einde lijkt te komen. Dit maakt het dat deze dagen ongetwijfeld anders beleeft gaan worden dan andere jaren.

De ingevallen winter maakt het er ook niet gemakkelijker op. Door het regelmatig uitvallen van energiebronnen kan de kou maar moeilijk bestreden worden, vooral ouderen en kinderen hebben het hierdoor moeilijk. Hulp in welke vorm dan ook blijft daarom meer dan welkom.

Wij zijn daarom blij dat er vandaag (14-12) weer een hulp transport naar Oekraïne vertrekt, opnieuw gaat het naar Poltava waar Genemuiden helpt al eerder hulpgoederen heen bracht.

Het transport zal deze keer bestaan uit: Bloem, suiker, zout en gist en de nodige blikken knakworsten. Luiers en diverse kledingstukken bestaande uit mutsen, sjaals en handschoenen gaan ook mee evenals een tweetal pallets met generatoren.

Bijzonder is dat er ook 1300 bijbels in de Oekraïense taal meegenomen worden, deze zijn beschikbaar gesteld door het GBS (Gereformeerde Bijbelstichting uit Leerdam). Het blijkt dat juist nu, hier behoefte aan is.

Laten wij de Oekraïense bevolking bij het naderen van Kerst niet vergeten. Genemuiden helpt zou deze transporten zolang als mogelijk door willen zetten, donaties zijn daarom nog steeds meer dan welkom. Klik hier om te doneren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice