25 april 2024 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

Zes persoonlijke records op NJK voor Emmelien Smelt

Geplaatst op: 19 december 2022

De Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) zwemmen werden vorige week gehouden in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. Emmelien Smelt, uitkomende voor ZvZwartsluis, mocht hier maar liefst op 8 afstanden aan de start komen.

Op vrijdag begon Emmelien met de 400 m wisselslag waar ze een mooie pr en tevens clubrecord zwom. Op zaterdag stond de 100 m schoolslag, de 100 m vlinderslag en de 200 m rugslag op het programma. Op zowel de 100 m schoolslag als op de 100 m vlinderslag verbeterde Emmelien haar tijden en met de 100 m vlinderslag wist ze zelfs de finale te halen. In de finale vlinderslag zwom Emmelien naar een prachtige 8e plaats en scherpte ze haar pr van de ochtend verder aan. Haar pr op de 100 m schoolslag betekende eveneens een nieuw clubrecord.

Op zondag startte Emmelien als eerste op één van haar favoriete afstanden, namelijk de zware 200m vlinderslag. Na een hele spannende strijd tikte Emmelien helaas op 0,36 seconde na als 4e aan. Wel verbeterde ze haar pr met 2,5 seconden en zwom ze wederom een clubrecord. Na deze afstand zwom Emmelien nog de 200 m schoolslag, de 50 m vrije slag en de 200 m wisselslag. Ook op de laatste afstand, de 200 m wisselslag, verbeterde ze haar tijd. Emmelien kan met trots terugkijken op een geslaagd kampioenschap waarin ze heel sterk heeft gezwommen en naast zes mooie pr’s, drie clubrecords heeft weten te verbeteren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice