24 maart 2023 Gebruikers online: 8
Agenda
Active creations

Ruim 130 sportievelingen aan de start bij Nieuwjaarsloop

Geplaatst op: 7 januari 2023

Foto: Henk Kuik

Hardlopers kwamen vandaag in grote getale naar sportpark Cingellanden. Daar werd vandaag namelijk de 36e editie van de DESZ Nieuwjaarsloop gehouden. De Staphorster Karlo Hoeve werd eerste bij de heren (10 km) en en Annie van der Linde uit Sint Jansklooster won goud bij de dames (10 km). Zij deden dat in tijden van 39.26 en 52.47.

De dag begon met de 1 kilometer voor kinderen tot 10 jaar. Deze werd gewonnen door Sara Fix en Jens Luitjens. Bij de jeugd tot 14 jaar wonnen Nova Mooiweer en Hugo Kikkert de 2,5 kilometer. De 5 kilometer won Jack Fackert, meisjes deden hier niet mee. Jordy Pasman uit Nieuwleusen won de 5 kilometer en bij de dames was dat Erna Last uit Genemuiden.

Wiering Douma en Jetty Tuin behaalden van alle Sluzigers de beste resultaten op de 10 kilometer, beide werden ze tweede. De organisatie mocht 8 deelnemers meer verwelkomen dan 2020, toen waren er 124 hardlopers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice