24 maart 2023 Gebruikers online: 8
Agenda
Active creations

Nieuwjaarsconcert Voorwaarts ‘Vrede en Vrijheid’ in De Schans  

Geplaatst op: 26 januari 2023

Foto: Jan van Kleef

Na het laatste optreden van muziekvereniging Voorwaarts in Zwartsluis in juni 2022 was het de bedoeling aan het begin van het nieuwe jaar een Nieuwjaarconcert te geven in Woonzorgcentrum De Schans te Zwartsluis. In het najaar had het bestuur al enkele verzoeknummers opgegeven. Het optreden werd iets later in deze eerste maand van het nieuwe jaar. Donderdagavond 26 januari was het zover en verzorgde Voorwaarts onder het thema ‘Vrede en Vrijheid’ een mooi muziekprogramma.

Stichtingssecretaris Jan Kootstra sprak een welkomstwoord. ‘Wij kunnen in ons dorp Zwartsluis niet zonder Voorwaarts’, zo zei hij. Hij bedankte de vrijwilligers die elke keer weer beschikbaar zijn voor het schenken van koffie en thee.

De muzikale leiding van het harmonieorkest is in handen van Wendy Biljard. Zij gaf uitleg aan enkele instrumenten en muziekstukken en betrok de volle zaal bij de uitvoering van het programma. Michel Schraa nodigde ze uit om de mars ‘Alte Kameraden’ en het slotnummer ‘Over and Out’ te dirigeren.

Op het feestelijke Nieuwjaarsconcert kon de bekende ‘Radetzkymars’ van Johann Straus sr. niet ontbreken. Het was een mooie gevarieerde muziekavond, waarvan de volle zaal heeft genoten.

Het eerstvolgende optreden is op donderdagavond 9 februari met een optreden van het plaatselijke koor Mixed. Aanvang 19.30 uur.

Het stichtingsbestuur doet een oproep donateur te worden! Het aantal donateurs loopt terug door verhuizingen en overlijden. Voor de continuïteit van de activiteiten is het belangrijk op de steun van donateurs te kunnen blijven rekenen. Opgave is per mail mogelijk bij: roelof.huls@kpnmail.nl, Henk.Lachenal@outlook.com en Jankootstra1@outlook.com. U krijgt dan een aanmeldformulier.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice