23 april 2024 Gebruikers online: 46
Agenda
Active creations

Onrust binnen DESZ: vertrekkende trainers en bestuurders

Geplaatst op: 9 maart 2023

Het is onrustig binnen voetbalvereniging DESZ. De samenwerking met trainer Kelvin Bonhof is vanavond beëindigd en ook een deel van het bestuur heeft besloten om hun taken op korte termijn over te dragen.

De ergernissen van leden zijn al langer aan de orde. Volgens meerdere bronnen binnen de vereniging is daarvoor niet één startpunt aan te wijzen. Door een tekort aan vrijwilligers verslechterde de communicatie en werden regelmatig (te) hoge verwachtingen gesteld aan trainers, commissieleden en bestuursleden. Het resulteerde de afgelopen periode in vertrekkende vrijwilligers. Daarnaast bleek de samenwerking tussen de vereniging en de hoofdtrainer niet optimaal. DESZ 1 staat momenteel laatste in de tweede klasse.

Het bleek een negatief sneeuwbaleffect: ergernissen werden groter en de sneeuwbal rolde figuurlijk op het sportpark af. De situatie kwam tot een dieptepunt toen een groepje leden afgelopen zaterdag, tijdens een wederom verloren wedstrijd, het hoofdveld uit onvrede over de gang van zaken in zwarte rook zette.

Na enkele jaren van afwezigheid zal trainer Pim Kaagman vanaf het nieuwe seizoen weer aantreden bij DESZ 1. Het bestuur voert nu gesprekken over de afronding van dit seizoen. Daarnaast geven voorzitter Barend Vinke en penningmeester Herman Mones aan dat ze hun taken willen overdragen. De club start een zoektocht naar nieuwe bestuurders. De heren laten het schip niet stuurloos achter. Uit de brief aan de leden blijkt dat het huidige bestuur onder andere nog zorgdraagt voor de jaarkalender van volgend seizoen en zich gaat richten op het samenvoegen van beleidsplannen en begrotingen.

De gehele brief is hier te lezen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice