25 april 2024 Gebruikers online: 52
Agenda
Active creations

ChristenUnie bezoekt Voedselbank en Open Poort

Geplaatst op: 10 maart 2023

(Adv.) Deze week heeft een afvaardiging van de provinciale statenfractie van de ChristenUnie een bezoek gebracht aan centrum de Open Poort en de Voedselbank. Sinds 2018 zijn de deuren van de Open Poort regelmatig geopend voor iedereen.

“Ook in Zwartsluis zijn er best wel mensen die soms in een moeilijke situatie verkeren”, vertelt Jan Timmerman (beheerder van de Open Poort). Dit kan gaan om een lastige gezinssituatie, financiële problematiek, eenzaamheid of simpelweg het gevoel de touwtjes niet meer zelf in handen te hebben. Vaak blijven mensen met dit soort gevoelens en problemen rondlopen en weten ze het goed voor de buitenwereld verborgen te houden. ‘De Open Poort’ is een vertrouwde plek waar mensen vrijblijvend naar binnen kunnen stappen voor een kop koffie, een goed gesprek, advies en concrete hulp.

Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het invullen van formulieren voor toeslagen, informatie over de Voedselbank maar ook het regelen van doorverwijzing naar bijvoorbeeld ‘Schuldhulpmaatje’, een nieuw initiatief wat sinds 1 januari binnen de gemeente Zwartewaterland van start is gegaan. Het werk wordt ondersteund door de Gereformeerde kerk maar ook door ondernemers en vrijwilligers. Een mooi voorbeeld van gezamenlijk omzien naar elkaar wat de ChristenUnie van harte ondersteund.
Ook de Voedselbank Zwartewaterland is een goed initiatief en voorbeeld van hoe we als inwoners elkaar kunnen ondersteunen. Op de nieuwe locatie in Zwartsluis wordt 1x per 2 weken door een team van vrijwilligers pakketten uitgereikt. Mede door de goede ondersteuning van de gemeente, ondernemers en inwoners hoeft de Voedselbank tot op vandaag nooit nee te verkopen! Dit is iets waar we als gemeenschap best dankbaar voor mogen zijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice