19 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

15 medailles voor ZvZ op 8-kamp

Geplaatst op: 13 maart 2023

Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) deed zaterdag met 16 zwemmers mee aan deel 6 van de 8-kamp die gehouden werd in zwembad Bestevaer in Genemuiden. Deze zwemwedstrijd werd door ZvZ georganiseerd.

Iedere zwemmer kwam uit op de 25, 50 of 100 meter schoolslag en 25 of 50 meter rugslag. Als laatst was er nog een estafette met 4x 50 meter vrije slag. Alle zwemmers hebben supergoed gezwommen: er gingen 15 medailles mee naar Zwartsluis.

Milou Verhoef behaalde een mooie bronzen medaille op de 50 meter schoolslag. Voor Wessel Poelman was er ook brons, maar dan op de 100 meter schoolslag. Kim Schraa en Floor Rietman stonden naast elkaar op het podium: zij behaalden resp. een zilveren en een bronzen medaille op de 100 meter schoolslag.

Bij de rugslag gingen Brian Kelly en Sofie Hofstede, twee van onze jongste zwemmers, met zilver naar huis voor de 25 meter. Rosalina Dolstra en Ruben Buit sleepten beiden een mooie zilveren medaille in de wacht voor de 50 meter rugslag. Charlotte Smelt scoorde op deze zwemslag een bronzen medaille op de 50 meter. Kim Schraa en Cas Kleinpenning behaalden allebei een zilveren medaille op de 50 meter rugslag.

De wedstrijd eindigde met een estafette: de 4x 50 meter vrije slag. ZvZ behaalde hier met Isis den Brok, Rosalina Dolstra, Ruben Buit en Wessel Poelman een prachtige eerste plaats!

Tot slot de namen van de toppers die helaas geen eremetaal hebben gehaald maar wel PR’s hebben gezwommen: Bram Verhoef, Ryan Kruimer, Marleen van den Berg, Myrthe Halbertsma en Vayèn Meekhof.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice