23 maart 2023 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

DESZ voorkomt in slotfase nederlaag tegen FC Horst

Geplaatst op: 13 maart 2023

archieffoto: Henk Kuik

DESZ 1 speelde zaterdag tegen FC Horst 1 uit Ermelo, de nummer 6 van de ranglijst. De wedstrijd begon om 14:30 uur en had een vrij rustig verloop in de eerste twintig minuten met slechts één vrije trap voor DESZ. Deze werd helaas naast geschoten.

Na dit moment werd DESZ wat gevaarlijker en kwam zelfs op voorsprong in de 31e minuut door een prachtige vrije trap van Karlo Naberman. Na dit moment nam de irritatie toe bij de thuisploeg wat resulteerde in steeds fellere duels. Tot aan de rust gaf DESZ niet toe en bleef het 0-1.

DESZ kwam fris uit de kleedkamer en kreeg binnen tien minuten tweemaal een kans om de 0-2 op het scorebord te zetten. In de 59e minuut ontsnapt de ploeg uit Zwartsluis aan de gelijkmaker maar de bal belandt via de paal in de handen van De Lange. Slechts vijf minuten na dit moment weet FC Horst dan toch de gelijkmaker te maken. Na veel kansen voor beide ploegen bleef de stand lange tijd 1-1.

In de 79e minuut trok de scheidsrechter de rode kaart voor de thuisploeg na een nare overtreding op Redder en moest de ploeg uit Ermelo met 10 man verder. Helaas maakte dit voor de thuisploeg niks uit en werd het met nog tien minuten te spelen 2-1.

Uiteindelijk was het Danny Moorman die in de 90e minuut de gelijkmaker wist binnen te werken; 2-2. DESZ neemt een punt mee naar huis uit Ermelo.

Zaterdag 18 maart staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst Unicum op het programma. Aanvang 14:45 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice