23 maart 2023 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Wordt niet-christelijke partij hier voor het eerst de grootste?

Geplaatst op: 15 maart 2023

Foto: Jan van Kleef

Ook in Zwartewaterland is het wachten op de (lokale) uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen. De trein van BBB dendert met bijna een derde van de stemmen Overijssel binnen. De vraag is nu: komt er voor het eerst sinds het bestaan van Zwartewaterland een niet-christelijke partij als winnaar uit de bus?

Of het nu gaat om provinciale, landelijke, gemeentelijke, Europese of waterschapsverkiezingen: de afgelopen 20 jaar kwam de partij met de meeste stemmen in Zwartewaterland altijd van christelijke huize. Steevast was het de SGP, de ChristenUnie of het CDA dat hier won. Vannacht zal vermoedelijk duidelijk worden of een seculiere partij voor het eerst in de geschiedenis van de gemeente, de meeste stemmers naar zich toe heeft weten te trekken.

Update: Met 26,9 procent van de stemmen is BBB hier de grootste geworden, gevolgd door de SGP met 23,8 procent van de stemmen en de CU met 12,5 procent van de stemmen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice