20 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Tuininspiratie van bekende tuinarchitect Harry Pierik

Geplaatst op: 20 maart 2023

De (inter)nationaal bekende tuinarchitect Harry Pierik is woensdag 12 april te gast in Sluuspoort. Hij verzorgt daar vanaf 19:30 uur een kleurrijke avond waarin tuinontwerp in alle mogelijke vormen aan bod komt. De entree bedraagt 10 euro, inclusief een kop koffie/thee. Sluuspoort is open vanaf 19:00 uur.

Deze avond komen uiteenlopende voorbeelden van door Harry Pierik ontworpen tuinen voorbij. Deze tuinen variëren van achter een rijtjeshuis of landelijke tuinen en bostuinen, tot op landgoederen, begraafplaatsen en een rotonde. Speciale aandacht wordt geschonken aan geveltuinen in de openbare ruimte. En omdat Zwartsluis druk bezig is het centrum op te vrolijken, wordt verwacht dat hier prachtige ideeën opgedaan kunnen worden.

Pieriks tuinen vallen op door hun bijzondere vormgeving en hun natuurlijke uitstraling met een grote diversiteit aan plantensoorten. Elke tuin is een zorgvuldig gecomponeerde, rijk gedetailleerde eenheid van bloem, blad, bes en tak. Hij ontwerpt tuinen die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Onderhoudsvriendelijke groene oases waar je geen seizoen op uitgekeken raakt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice