25 april 2024 Gebruikers online: 88
Agenda
Active creations

Toneelgroep Oese Volluk treedt op bij Voorwaarts

Geplaatst op: 30 maart 2023

Na voor uitverkochte zalen te hebben gestaan in Nieuwleusen richt Toneelgroep Oese Volluk (TOV) zich nu op Zwartsluis. Op vrijdagavond 31 maart spelen zij het blijspel ‘Een klap(schaats) van de molen’ in het gebouw van muziekvereniging Voorwaarts. Dat zal voor deze avond omgetoverd worden tot Molen de Klaproos, het centrale punt van de Elfmolenstocht.

Het toneelstuk gaat over een barre winter, waarin de molenaar van molen De Klaproos een poging doet om meer publiciteit te trekken. Dat is nodig, want in deze tijd van het jaar hebben zij bijna geen klanten in de winkel. Het idee ontstaat om een schaatstocht langs alle molens in de buurt te organiseren, oftewel de Elfmolenstocht. Een samengestelde commissie probeert de organisatie op zich te nemen wat niet altijd vlekkeloos verloopt. Wanneer blijkt dat de Elfstedentocht zelfs wordt afgelast in verband met het voorspelde slechte weer, is de chaos helemaal compleet. Kan de Elfmolenstocht nog wel doorgaan? Hier verschillen de meningen nogal over. En niet alleen daarover… In de vergaderingen wordt er wat af gediscussieerd. Iedereen heeft wel een mening over alles, waardoor alles in de soep lijkt te lopen. Behalve de soep zelf. De koek en zopie draait namelijk als een dolle. Of is daar ook mee gesjoemeld?

Al met al valt er dus genoeg te beleven in en rond molen De Klaproos. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het indrukwekkende blijspel. Het eigentijdse stuk is een zelfgeschreven blijspel dat alleen tot stand kon komen door de nodige geschiedvervalsing. De schrijvers Dick Schuurman, Sandra Schuttert en Alfred Klein, schrijven onder het pseudoniem Hedi Scheijn en Ralf Sandster. Samen schreven zij het stuk dat bestaat uit vier bedrijven en zal worden onderbroken door een pauze.

Kom het bekijken op vrijdagavond 31 maart om 20.00 uur in het gebouw van muziekvereniging ‘Voorwaarts Zwartsluis’, Museumlaan 2 in Zwartsluis. Kaarten á 8,00 euro voor deze avond zijn te reserveren via www.toneelgroepoesevolluk.nl of 06 33 31 33 55.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice