6 december 2023 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Zwartsluis onder Zeil verdrijft de kou

Geplaatst op: 18 mei 2023

Met een luid getoeter vanaf alle deelnemende schepen is donderdagochtend Zwartsluis onder Zeil geopend. Daarna speelde Voorwaarts op een van de platbodems het bekende nummer De Woonboot. De muzikanten brachten het lied voor al aardig wat publiek.

Burgemeester Bilder was bij de opening aanwezig op de ZS13. “Fijn dat we weer bij elkaar mogen komen in Zwartsluis. Dat is altijd al mooi, maar met al deze schepen is het uitzicht prachtig”, aldus de burgervader die bezoekers erop wees dat een maritiem evenement op Hemelvaartsdag een niet meer weg te denken traditie is. “De ene keer staat de mechaniek centraal op de Nationale Sleepbootdagen en dit keer de wind”, aldus Bilder.

Die kon zich niet herinneren dat hij ooit zo’n frisse start van het evenement heeft meegemaakt. De winterjas kon ’s ochtends bepaald nog niet uit. Maar goed nieuws is er ook: het weer wordt de komende dagen alleen maar beter. Zwartsluis onder Zeil lijkt de kou te verdrijven en het late voorjaar eindelijk te verwelkomen.

En dat moet dan gebeuren op en langs de Handelskade. Daar was die typische bedrijvigheid van een nautisch evenement donderdag al voelbaar. Al is donderdag ook traditioneel de dag van de old timers die een rit maken. Maar vanmiddag zijn er ook zeildemonstraties. En de Sluziger horeca maakt zich op voor een lange dag met veel gezelligheid in de avonduren.

Bilder sloot zijn toespraakje af met het uitspreken van zijn ‘erkentelijkheid’ aan de vrijwilligers die Zwartsluis onder Zeil mogelijk maken. “Want wij bezoeken het evenement slechts, maar hieraan is al heel veel werk vooraf gegaan. En dat in een tijd waarin het altijd spannend is om te zien of een vergunning rond komt.”

Kijk voor het complete programma op www.zwartsluisonderzeil.com

zwartsluis onder zeil. – YouTube

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice