30 mei 2023 Gebruikers online: 34
Agenda
Active creations

De Kragge blij met behalen keurmerk ‘veilig en schoon’

Geplaatst op: 22 mei 2023

Foto: Jan van Kleef

Zwembad De Kragge ontving vanmorgen het keurmerk ‘Veilig en schoon’. Keurmeesteres Marjolein van Tiggelen overhandigde het bijbehorende gevelbordje aan wethouder Maarten Slingerland en badmeester Harmen van Goor kreeg het certificaat uitgereikt.

Een keurmerk behaal je niet zomaar. “Het is geen ouwe-jongens-krentebrood waarbij de keurmeester even snel een vinkje zet”, vertelt Raymond Spijkerman van Stichting Zwembaden Zwartewaterland. “Het is een keurmerk waarbij je als zwembad alles in werking stelt om veiligheid te waarborgen en problemen tegen te gaan”, vat Spijkerman samen. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van het zwembad aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en worden uitgevoerd door de medewerkers. Denk bijvoorbeeld ook aan het in huis hebben van VOG’s van personeelsleden.

“Ook gemeenten en verzekeringen kijken mee, met dit keurmerk straal je uit dat je veilig en verantwoord om wil gaan met je accommodatie”, licht Raymond toe. Voor de bezoeker verandert er niet veel, behalve dat er een bordje aan de gevel prijkt. “Want wie bij ons komt zwemmen, mag er altijd vanuit gaan dat het veilig en schoon is. Het keurmerk bevestigt dat.”

Het is de bedoeling dat ZwembadKeur volgend jaar opnieuw langskomt om De Kragge onder de loep te nemen zodat het keurmerk behouden kan worden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice