6 december 2023 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Roeiers maken zware tocht van Harlingen naar Terschelling

Geplaatst op: 23 mei 2023

De roeiers van sloeproeivereniging Zwarte Water hebben een bijzonder weekend achter de rug. Ze roeiden voor het eerst de ‘HT’, een race van Harlingen naar Terschelling. Via dit dagboek vertellen de roeiers aan onze lezers hoe ze de dagen beleefd hebben.

Donderdag 18 mei

In Harlingen wordt onze sloep op tijd gekraand en mogen wij ons gaan voorbereiden op de konininngerace van de sloeproeiwedstrijden. Ons slaapschip, de driemaster De Grietje, ligt al aangemeerd en twee andere roeiteams verwelkomen ons: de TIOG en de Azorean High uit Rotterdam.

Vrijdag 19 mei

Na een stevig ontbijt gaan wij de sloep in voor de HR race 2023. Dat houdt in 34 kilometer roeien, non stop, dwars op en over de golven. 34 km roeien van Harlingen naar Terschelling. Om 12:55 uur mogen we starten, met 10 sloepen tegelijk en in totaal doen er 137 sloepen mee dus het is een heel spektakel met veel publiek die alle sloeproeiers aanmoedigen. Bijna meteen voelen we het silte water, de zoute Waddenzee klotst onze over de rand van onze sloep en we weten meteen dat we zijn begonnen aan een helse tocht!

Na zo’n 2,5 uur roeien zijn we bij het Schuitengat. De wind is fors, windkracht 4 tot 5 en d. We buffelen door en opgeven is geen optie. We gaan als team samen stuk maar komen steeds dichter bij Terschelling. Met al onze laatste krachten komen we uiteindelijk na 3.48 uur non-stop roeien bij de finish en mogen we trotst zijn op onszelf. Wat een prestatie hebben we geleverd en enkel alleen door wekelijks stevig trainen, als team, konden we dit bereiken.

Zaterdag 20 mei

De volgende dag mogen we weer aan de bak voor de bungee roeiwedstrijd. We wisten niet waar we precies aan begonnen, maar wilden alles meemaken wat Terschelling ons te bieden had. En niet te geloven: we zijn als eerste geeindigd! wat een enorme verrassing en alweer een mijlpaal om trots op te mogen zijn!
In de avond nog naar de feesttent en losgaan, want alle inspanningen zijn volbracht, dus nu is het met de roeiers uit heel Nederland onder elkaar ook super gezellig.

Zondag 21 mei

Zondagmorgen vertrekt ‘De Grietje’ ons slaapschip om 07.00 uur vanaf de kade uit Terschelling weer naar Harlingen. Nu met de zeilen gehesen en zo mogen we nog genieten van de prachtige Waddenzee die wij als roeiteam, met eigen kracht, zijn overgestoken. Een super weekend, vol met adrealine en gezelligheid!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice