25 juli 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Sloot langs Schering kleurt wit

Geplaatst op: 15 augustus 2023

Zaterdagmiddag ontving het waterschap de melding dat in Genemuiden het water in de sloot langs de Schering, op de hoek van de Inslag, wit kleurde. Medewerkers zijn ter plaatse gegaan om monsters te nemen en de sloot af te dammen, zodat de stof zich niet verder verspreidt in het water.

De monsters worden geanalyseerd om te achterhalen welke stof het is. Ook doet het waterschap metingen om het zuurstofgehalte in het water te monitoren. Het is nog onduidelijk hoe de stof in het water terecht is gekomen.

Laat dieren niet uit de sloot drinken

Het waterschap ontraadt altijd om vee en andere dieren water uit de sloot te laten drinken. Voor de sloot langs de Schering in Genemuiden raadt het waterschap dat momenteel extra af, omdat nog onbekend is welke stof de witte kleur van het water veroorzaakt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice